Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens schiet Oranjeleeuwinnen naar kwartfinale

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 22:53

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen heeft de Oranjeleeuwinnen met twee treffers naar de kwartfinale van het WK Voetbal in Frankrijk geschoten.

De voetbalsters waren in Rennes te sterk voor Japan: 2-1. Vier jaar geleden sneuvelde Oranje in de achtste finale van het WK tegen de Japanse ploeg. Dinsdagavond heeft het team van Sarina Wiegman zich gerevancheerd.

Hakje
De Oranjeleeuwinnen, met Martens en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst) in de basis, begonnen goed tegen de Japanners. In de vierde minuut belandde een bal van goalgetter Vivianne Miedema op de paal na een goede voorzet van Martens. De voetbalster uit Nieuw-Bergen was nadrukkelijk aanwezig in de openingsfase van de achtste finale. In de vijftiende minuut opende de speelster van FC Barcelona de score. Na een hoekschop van Sherida Spitze verschalkte Martens de Japanse goalie met een vernuftig hakballetje: 1-0.

Gelijkmaker
Toch gingen de Leeuwinnen niet met een voorsprong de rust in. Vlak voor het rustsignaal kwam Japan op gelijke hoogte. Hasegawa scoorde de 1-1.

Weinig kansen
Na de rust gaven de ploegen aan beide kanten weinig ruimte weg, waardoor er amper kansen werden gerecreëerd. In de 70ste minuut kon Japan gevaarlijk worden, maar een schot van Hasegawa ging voorlangs. Vervolgens kwamen de Leeuwinnen nogmaals goed weg. Een schot van Hina Sugita spatte op de lat uiteen. Niet veel later moest Oranje-keeper Sari van Veenendaal na een inzet van Yuka Momiki ingrijpen. Met een katachtige reflex hield ze haar doel schoon.

Mazzel
In de slotfase kreeg Nederland een penalty. Een schot van Miedema kwam op de arm van een Japanse verdediger terecht, waarna de bal op de stip ging. Martens ging achter de bal staan en benutte dit buitenkansje. Met haar treffer in de 88ste minuut heeft ze de Oranjeleeuwinnen naar de kwartfinale geschoten.

Kwartfinale
De Nederlandse voetbalsters treffen Italië in de volgende ronde. De Italianen waren in de achtste finale te sterk voor China (2-0). De kwartfinale wordt zaterdag om 15:00 uur in Valenciennes gespeeld.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen