Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lieke Martens schiet Oranjeleeuwinnen naar kwartfinale

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 22:53

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen heeft de Oranjeleeuwinnen met twee treffers naar de kwartfinale van het WK Voetbal in Frankrijk geschoten.

De voetbalsters waren in Rennes te sterk voor Japan: 2-1. Vier jaar geleden sneuvelde Oranje in de achtste finale van het WK tegen de Japanse ploeg. Dinsdagavond heeft het team van Sarina Wiegman zich gerevancheerd.

Hakje
De Oranjeleeuwinnen, met Martens en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst) in de basis, begonnen goed tegen de Japanners. In de vierde minuut belandde een bal van goalgetter Vivianne Miedema op de paal na een goede voorzet van Martens. De voetbalster uit Nieuw-Bergen was nadrukkelijk aanwezig in de openingsfase van de achtste finale. In de vijftiende minuut opende de speelster van FC Barcelona de score. Na een hoekschop van Sherida Spitze verschalkte Martens de Japanse goalie met een vernuftig hakballetje: 1-0.

Gelijkmaker
Toch gingen de Leeuwinnen niet met een voorsprong de rust in. Vlak voor het rustsignaal kwam Japan op gelijke hoogte. Hasegawa scoorde de 1-1.

Weinig kansen
Na de rust gaven de ploegen aan beide kanten weinig ruimte weg, waardoor er amper kansen werden gerecreëerd. In de 70ste minuut kon Japan gevaarlijk worden, maar een schot van Hasegawa ging voorlangs. Vervolgens kwamen de Leeuwinnen nogmaals goed weg. Een schot van Hina Sugita spatte op de lat uiteen. Niet veel later moest Oranje-keeper Sari van Veenendaal na een inzet van Yuka Momiki ingrijpen. Met een katachtige reflex hield ze haar doel schoon.

Mazzel
In de slotfase kreeg Nederland een penalty. Een schot van Miedema kwam op de arm van een Japanse verdediger terecht, waarna de bal op de stip ging. Martens ging achter de bal staan en benutte dit buitenkansje. Met haar treffer in de 88ste minuut heeft ze de Oranjeleeuwinnen naar de kwartfinale geschoten.

Kwartfinale
De Nederlandse voetbalsters treffen Italië in de volgende ronde. De Italianen waren in de achtste finale te sterk voor China (2-0). De kwartfinale wordt zaterdag om 15:00 uur in Valenciennes gespeeld.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen