Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens opgeladen na teenblessure en quarantaine

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 6:56

De 27-jarige Lieke Martens is weer helemaal fit na de slepende teenblessure.

"Ik heb optimaal gebruik gemaakt van de quarantaine, hoe erg corona ook is", zegt de voetbalster uit Nieuw-Bergen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Nu werden we even gereset. Ik ben helemaal opgeladen."

Familie en vrienden
Vanwege het coronavirus werd het afgelopen seizoen voortijdig afgebroken. Dat het voetbal stil werd gelegd door het coronavirus kwam de speelster van FC Barcelona niet verkeerd uit. "Ik ben blij dat ik in Nederland was, dat ik tijd met familie en vrienden kon spenderen. Dat is tien jaar geleden", zegt ze. "Als je alles meerekent, ben ik al dertien jaar – vanaf mijn vijftiende – onderweg. Sinds mijn achttiende ben ik in het buitenland. Ik denk dat dit helemaal niet verkeerd is geweest voor de hele topsport, misschien wel niet voor ieder mens. We gaan maar door en door en door in het leven.”

Nederlandse velden
Nu ze een tijdje terug in Nederland is geweest bij familie en vrienden sluit Martens een rentree op de Nederlandse velden niet uit. "Ik ben 27 en heb nog een tweejarig contract dus ja, er bestaat wel een kans dat ik terugkeer. Ik zie alleen maar pluspunten en ik heb altijd gezegd dat ik heel erg jaloers ben op teamgenoten die gewoon lekker in Barcelona wonen, op topniveau voetballen met vrienden en familie om zich heen", zegt ze. "Ik hoop dat zo’n situatie ooit ook in Nederland wordt gecreëerd en ik denk dat we heel goed bezig zijn. Uiteindelijk voel ik op een gegeven moment wel aan wat het juiste moment is voor zo’n stap."

De 27-jarige Martens is samen met de Oranjeleeuwinnen in Zeist. Hier bereiden de voetbalsters zich voor op de eerste interland sinds 10 maart. Vrijdag speelt de ploeg tegen Rusland.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen