Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens opgeladen na teenblessure en quarantaine

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 6:56

De 27-jarige Lieke Martens is weer helemaal fit na de slepende teenblessure.

"Ik heb optimaal gebruik gemaakt van de quarantaine, hoe erg corona ook is", zegt de voetbalster uit Nieuw-Bergen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Nu werden we even gereset. Ik ben helemaal opgeladen."

Familie en vrienden
Vanwege het coronavirus werd het afgelopen seizoen voortijdig afgebroken. Dat het voetbal stil werd gelegd door het coronavirus kwam de speelster van FC Barcelona niet verkeerd uit. "Ik ben blij dat ik in Nederland was, dat ik tijd met familie en vrienden kon spenderen. Dat is tien jaar geleden", zegt ze. "Als je alles meerekent, ben ik al dertien jaar – vanaf mijn vijftiende – onderweg. Sinds mijn achttiende ben ik in het buitenland. Ik denk dat dit helemaal niet verkeerd is geweest voor de hele topsport, misschien wel niet voor ieder mens. We gaan maar door en door en door in het leven.”

Nederlandse velden
Nu ze een tijdje terug in Nederland is geweest bij familie en vrienden sluit Martens een rentree op de Nederlandse velden niet uit. "Ik ben 27 en heb nog een tweejarig contract dus ja, er bestaat wel een kans dat ik terugkeer. Ik zie alleen maar pluspunten en ik heb altijd gezegd dat ik heel erg jaloers ben op teamgenoten die gewoon lekker in Barcelona wonen, op topniveau voetballen met vrienden en familie om zich heen", zegt ze. "Ik hoop dat zo’n situatie ooit ook in Nederland wordt gecreëerd en ik denk dat we heel goed bezig zijn. Uiteindelijk voel ik op een gegeven moment wel aan wat het juiste moment is voor zo’n stap."

De 27-jarige Martens is samen met de Oranjeleeuwinnen in Zeist. Hier bereiden de voetbalsters zich voor op de eerste interland sinds 10 maart. Vrijdag speelt de ploeg tegen Rusland.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen