Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens kijkt uit naar échte test tegen USA

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 20:40

Lieke Martens is nieuwsgierig naar de krachtsverhouding tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten. "We hebben natuurlijk lange tijd niet tegen zo'n topteam gespeeld, dus ik ben benieuwd."

Martens bereidt zich deze week in Zeist voor met het Nederlands team op de vriendschappelijke wedstrijd tegen de regerend wereldkampioen.

Revanche
Vorig jaar verloor Nederland in Lyon de WK-finale met 2-0 van de Amerikanen. Van revanchegevoelens is geen sprake. "Natuurlijk is het balen dat we die WK-finale hebben verloren maar we zijn nu in voorbereiding op de Olympische Spelen en dit is meer een tussenstap daar naar toe." De wedstrijd wordt vrijdagavond in Breda gespeeld.

Limburg
Martens is blij dat ze terug in Nederland is. "Het is fijn om weer even mijn familie en vrienden te zien. We hebben vóór en na deze interlandperiode twee dagen om familie te bezoeken, dat zie ik als extra bonus." Op de vraag of ze nog veel met Limburg heeft zegt ze: "Ja, ik ben er trots op dat ik uit Limburg kom, maar ik denk niet dat ik er ooit terugkom om te wonen."

Loting PSV
Tijdens het trainingskamp van Oranje werd de loting bekend van de eerste ronde van de Champions League. En wat blijkt: het FC Barcelona van Lieke Martens treft debutant PSV. "Ik had het al stiekem gehoopt, want dan kan ik hopelijk mijn familie zien. En ik heb in die zes jaar nog nooit tegen een Nederlandse club gespeeld. De PSV-meiden waren minder gelukkig, maar ik ben er erg blij mee."

Kosovo
Vrijdag is het oefenduel tegen de Verenigde Staten, volgende week dinsdag is er nog de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo. Nederland is al geplaatst voor het EK in 2022 in Engeland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen