Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens kijkt uit naar échte test tegen USA

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 20:40

Lieke Martens is nieuwsgierig naar de krachtsverhouding tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten. "We hebben natuurlijk lange tijd niet tegen zo'n topteam gespeeld, dus ik ben benieuwd."

Martens bereidt zich deze week in Zeist voor met het Nederlands team op de vriendschappelijke wedstrijd tegen de regerend wereldkampioen.

Revanche
Vorig jaar verloor Nederland in Lyon de WK-finale met 2-0 van de Amerikanen. Van revanchegevoelens is geen sprake. "Natuurlijk is het balen dat we die WK-finale hebben verloren maar we zijn nu in voorbereiding op de Olympische Spelen en dit is meer een tussenstap daar naar toe." De wedstrijd wordt vrijdagavond in Breda gespeeld.

Limburg
Martens is blij dat ze terug in Nederland is. "Het is fijn om weer even mijn familie en vrienden te zien. We hebben vóór en na deze interlandperiode twee dagen om familie te bezoeken, dat zie ik als extra bonus." Op de vraag of ze nog veel met Limburg heeft zegt ze: "Ja, ik ben er trots op dat ik uit Limburg kom, maar ik denk niet dat ik er ooit terugkom om te wonen."

Loting PSV
Tijdens het trainingskamp van Oranje werd de loting bekend van de eerste ronde van de Champions League. En wat blijkt: het FC Barcelona van Lieke Martens treft debutant PSV. "Ik had het al stiekem gehoopt, want dan kan ik hopelijk mijn familie zien. En ik heb in die zes jaar nog nooit tegen een Nederlandse club gespeeld. De PSV-meiden waren minder gelukkig, maar ik ben er erg blij mee."

Kosovo
Vrijdag is het oefenduel tegen de Verenigde Staten, volgende week dinsdag is er nog de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo. Nederland is al geplaatst voor het EK in 2022 in Engeland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen