Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens kijkt uit naar CL-duel tegen PSV

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 5:55

Lieke Martens uit Nieuw Bergen had al stiekem gehoopt dat ze met haar team een Nederlandse club zou treffen in de Champions League. Met FC Barcelona speelt ze woensdagavond tegen het vrouwenteam van PSV.

Het is het CL-debuut voor de Eindhovense voetbalvrouwen.

Stuiteren
In het team van PSV spelen vier Limburgse vrouwen. Tegenstander FC Barcelona laat de groep volgens interim-trainer Rick de Rooij 'stuiteren' van de energie. "Ik ben heel realistisch. We gaan voor een resultaat tegen een van de beste clubteams van de wereld."

Martens
Ook Barcelona-aanvalster Lieke Martens kijkt uit naar het duel. "Ik had het stiekem al gehoopt. Dan kan ik mijn familie tenminste weer even zien. Het is ook voor het eerst in zes jaar dat ik tegen een Nederlandse club speel in de Champions League." Martens hoorde van de loting terwijl ze in het krachthonk was in Zeist met het Nederlands team. "Ik was er heel blij mee, maar de meiden van PSV wat minder", grapt ze.

Goede vorm
De wedstrijd begint woensdag om 16:30 uur op De Herdgang in Eindhoven. PSV-aanvoerster Mandy van den Berg is optimistisch. "Kansen zijn er altijd. Het is helder dat we met een absolute topploeg te maken krijgen die in enorm goede vorm is. Maar we moeten onszelf niet te klein maken. We kunnen iedere tegenstander pijn doen. Voor ons is helder waar de mogelijkheden tegen FC Barcelona liggen. Daar hebben we op getraind en we gaan met heel veel zin en vertrouwen richting de wedstrijd."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen