Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens heeft nog altijd 'honger'

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 11:47

De kans bestaat dat Lieke Martens (24) vanaf dinsdag de titel 'beste voetbalster ter wereld' draagt, maar haar honger is nog niet gestild.

Dat zegt de Bergense in gesprek met De Volkskrant.

Lees ook: Lieke Martens nog steeds in de race voor FIFA-prijs

Sneltrein
Het leven van Martens ging de afgelopen maanden in sneltreinvaart, vertelt ze tegenover de krant. "Het EK, mijn vertrek naar Barcelona, de UEFA-prijs. Het moeilijkst is de omslag te maken. Mensen verwachten nu veel van me", is ze eerlijk.

Hand van Messi
Haar ouders leven van dichtbij mee. Zo waren ze erbij toen hun dochter werd verkozen tot beste speelster van Europa. "Ik ben ze zo dankbaar. Mijn vader heeft Messi de hand geschud. Die heeft hij bij wijze van spreken niet meer gewassen."

Honger
Dinsdag mag Martens zichzelf wellicht de beste speelster ter wereld noemen. Maar de Bergense vleugelflister wil meer. "Ik weet dat ik nog beter kan en ben kritisch op mezelf. Ik ben pas 24. Kijk naar Messi en Ronaldo, die hebben ook nog altijd honger. Zij zijn schitterende voorbeelden voor mij."

Gala
Overigens is ze er zelf niet bij als de beste speelster ter wereld wordt gekozen, tijdens het FIFA-gala in Londen. Martens speelt dinsdag immers een belangrijke wedstrijd met Oranje tegen Noorwegen. "Het is de grootste wedstrijd, superbelangrijk. Ik heb geen keuze."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen