Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens heeft nog altijd 'honger'

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 11:47

De kans bestaat dat Lieke Martens (24) vanaf dinsdag de titel 'beste voetbalster ter wereld' draagt, maar haar honger is nog niet gestild.

Dat zegt de Bergense in gesprek met De Volkskrant.

Lees ook: Lieke Martens nog steeds in de race voor FIFA-prijs

Sneltrein
Het leven van Martens ging de afgelopen maanden in sneltreinvaart, vertelt ze tegenover de krant. "Het EK, mijn vertrek naar Barcelona, de UEFA-prijs. Het moeilijkst is de omslag te maken. Mensen verwachten nu veel van me", is ze eerlijk.

Hand van Messi
Haar ouders leven van dichtbij mee. Zo waren ze erbij toen hun dochter werd verkozen tot beste speelster van Europa. "Ik ben ze zo dankbaar. Mijn vader heeft Messi de hand geschud. Die heeft hij bij wijze van spreken niet meer gewassen."

Honger
Dinsdag mag Martens zichzelf wellicht de beste speelster ter wereld noemen. Maar de Bergense vleugelflister wil meer. "Ik weet dat ik nog beter kan en ben kritisch op mezelf. Ik ben pas 24. Kijk naar Messi en Ronaldo, die hebben ook nog altijd honger. Zij zijn schitterende voorbeelden voor mij."

Gala
Overigens is ze er zelf niet bij als de beste speelster ter wereld wordt gekozen, tijdens het FIFA-gala in Londen. Martens speelt dinsdag immers een belangrijke wedstrijd met Oranje tegen Noorwegen. "Het is de grootste wedstrijd, superbelangrijk. Ik heb geen keuze."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen