Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens heeft nog altijd 'honger'

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 11:47

De kans bestaat dat Lieke Martens (24) vanaf dinsdag de titel 'beste voetbalster ter wereld' draagt, maar haar honger is nog niet gestild.

Dat zegt de Bergense in gesprek met De Volkskrant.

Lees ook: Lieke Martens nog steeds in de race voor FIFA-prijs

Sneltrein
Het leven van Martens ging de afgelopen maanden in sneltreinvaart, vertelt ze tegenover de krant. "Het EK, mijn vertrek naar Barcelona, de UEFA-prijs. Het moeilijkst is de omslag te maken. Mensen verwachten nu veel van me", is ze eerlijk.

Hand van Messi
Haar ouders leven van dichtbij mee. Zo waren ze erbij toen hun dochter werd verkozen tot beste speelster van Europa. "Ik ben ze zo dankbaar. Mijn vader heeft Messi de hand geschud. Die heeft hij bij wijze van spreken niet meer gewassen."

Honger
Dinsdag mag Martens zichzelf wellicht de beste speelster ter wereld noemen. Maar de Bergense vleugelflister wil meer. "Ik weet dat ik nog beter kan en ben kritisch op mezelf. Ik ben pas 24. Kijk naar Messi en Ronaldo, die hebben ook nog altijd honger. Zij zijn schitterende voorbeelden voor mij."

Gala
Overigens is ze er zelf niet bij als de beste speelster ter wereld wordt gekozen, tijdens het FIFA-gala in Londen. Martens speelt dinsdag immers een belangrijke wedstrijd met Oranje tegen Noorwegen. "Het is de grootste wedstrijd, superbelangrijk. Ik heb geen keuze."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen