Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Martens geëerd om 100ste interland

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 20:38

Voorafgaand aan de oefeninterland van de Nederlandse voetbalsters tegen Mexico zijn Lieke Martens en Sherida Spitse gehuldigd.

De uit Nieuw-Bergen afkomstige Martens speelde vorige maand op de Algarve Cup haar 100ste interland.

Aandenken
Spitse loste Annemieke Kiesel-Griffioen op dat toernooi af als recordinternational van de 'Leeuwinnen'. Beide voetbalsters uit de ploeg die in 2017 in eigen land de Europese titel veroverde, ontvingen in Arnhem een aandenken uit handen uit Jan Dirk van der Zee, de directeur amateurvoetbal van de KNVB.

Doelpuntenproductie
De 26-jarige Martens, linksbuiten bij FC Barcelona, tekende in 100 interlands voor 40 doelpunten. Spitse (28) heeft nu 159 interlands (30 doelpunten) op haar naam staan. Kiesel-Griffioen kwam tussen 1995 en 2001 tot 156 optredens in Oranje. "Een fantastische mijlpaal, 159 interlands", zei Rafael van der Vaart in een videoboodschap tegen Spitse. "De EK-finale in 2017 was het hoogtepunt. Maar stiekem hoop ik dat er op het komende WK in Frankrijk een nóg mooiere wedstrijd bijkomt", aldus Van der Vaart.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen