Ruim 3,5 miljoen mensen zien Oranje 'angstgegner' verslaan

Ruim 3,5 miljoen mensen keken dinsdagavond mee hoe de Oranjeleeuwinnen, met Limburgers Lieke Martens en Dominique Bloodworth-Janssen in de gelederen, ten koste van 'angstgegner' Japan de kwartfinales bereikten van het WK Voetbal.

Lieke Martens schiet Oranjeleeuwinnen naar kwartfinale

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen heeft de Oranjeleeuwinnen met twee treffers naar de kwartfinale van het WK Voetbal in Frankrijk geschoten.

Fitte Oranjeleeuwinnen willen doorstoten naar kwartfinale

De Oranjeleeuwinnen, met Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst aan de Maas) in de gelederen, willen dinsdagavond in Rennes doorstoten naar de kwartfinales van het WK.

Weer meer kijkers zien Oranjeleeuwinnen zegevieren

2.755.000 mensen keken donderdag mee naar hoe de Oranjeleeuwinnen in het Franse Reims ook de poulewedstrijd tegen Canada winnend afsloten. Dat is bijna een half miljoen kijkers meer dan de wedstrijd tegen Kameroen.

Oranjevrouwen verslaan Canada met 2-1: Japan wacht

De Nederlandse voetbalsters, waaronder Lieke Martens en Dominique Bloodworth, hebben ook hun laatste groepswedstrijd op het WK gewonnen en treffen nu Japan in de achtste finales.

Europa's kleinste dj blijft mikken op grote vrouwen-WK-hit

DJ Timmie Tirol uit Swolgen waagt opnieuw een poging de hitlijsten te veroveren met een voetbalnummer.

Oud-bondscoach: 'Stop vergelijking met mannenvoetbal'

Voormalig Oranjeleeuwinnen-bondscoach Roger Reijners vindt het onterecht dat vrouwenvoetbal constant wordt vergeleken met de mannelijke tak van sport.

Ruim 2,2 miljoen kijkers zien Oranje achtste finale bereiken

Ruim 2.260.000 mensen zaten zaterdag aan de buis gekluisterd voor het duel tussen de Oranjeleeuwinnen en Kameroen (3-1). De wedstrijd was daarmee het bestbekeken programma op tv.

Bloodworth helpt Oranje met treffer langs Kameroen

Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst heeft de Oranjeleeuwinnen zaterdagmiddag met een treffer aan de zege op Kameroen geholpen.

Martens klaar voor Kameroen: 'Kunnen ze kapotspelen'

Voor Lieke Martens kan de tweede WK-wedstrijd voor de Oranjevrouwen niet snel genoeg beginnen. Zaterdag neemt het Nederlands Elftal het op tegen Kameroen en de Bergense buitenspeelster barst van het vertrouwen. "Het zou mooi zijn als we snel kunnen scoren."

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda