Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieke Benders met nieuwe familievoorstelling op de planken

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 11:54

Musea, theaters en andere culturele instellingen zijn weer geopend. Ook de Limburgse makers uit de kunst- en cultuurwereld kunnen eindelijk weer hun creaties laten zien, zoals de Sittardse theatermaakster Lieke Benders.

Benders is een van de eerste theatermakers die na de versoepelingen weer met een voorstelling op de planken staat. "Het werd weleens tijd", zegt Benders. "Ik denk dat het wel een spannende middag wordt. Toen ik afgelopen week een andere voorstelling bezocht, merkte je dat de acteurs een extra spanning op de vloer hebben omdat het zo lang geleden is."

Gouden Penseel
Woensdagmiddag gaat haar familievoorstelling 'Heb jij mijn zusje gezien' in première in het theater in Heerlen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Joke van Leeuwen waarmee ze in 2007 de Gouden Penseel won. Van Leeuwen heeft het boek zelf omgeschreven tot een familievoorstelling en speelt tevens de rol als verteller. Benders regisseerde de voorstelling.

Try-outs
In normale omstandigheden speelt ze de try-outs voor schoolklassen, maar vanwege de lockdown ging dat deze kier niet. "We hebben eigenlijk geen flauw idee hoe kinderen op de voorstelling gaan reageren. Ik heb af en toe mijn eigen kinderen meegenomen als proefkonijnen", zegt Benders lachend. "Maar dat is toch anders."

Ontroerend
"
Ik denk dat de première mij echt gaat raken", vertelt de theatermaakster. "Voor ons is dit zo’n opluchting dat we eindelijk weer mogen. Toen ik afgelopen week met mijn kinderen naar een voorstelling ging kijken, werd ik al zo ontroerd. Dat zal waarschijnlijk bij mijn eigen voorstelling hetzelfde zijn."

Zaterdagochtend is Lieke Benders te gast in het radioprogramma het L1 Cultuurcafé

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen