Overslaan en naar de inhoud gaan

Liefdesaffaire Kerkraadse wethouder

Geplaatst opzaterdag 3 september 2016 - 13:55

Kerkrade laat onderzoeken waar de werkzaamheden van wethouder Dion Schneider een overlap hebben met het hoofd Vastgoed en Grondbedrijf.

De VVD-wethouder van financiën en de hoge ambtenaar vormen sinds enige tijd een stel. Dat bevestigt burgemeester Jos Som.

Gezagsverhouding
Som heeft de gemeentesecretaris gevraagd hun werkzaamheden in beeld te brengen om te bezien of de gezagsverhouding tussen de ambtenaar en de wethouder conflicteert door de liefdesaffaire "Dat is de opdracht. Niet meer of minder", aldus Som. "We willen pro-actief zijn. Het gaat om een inventarisatie van dossiers waarop zij samen actief zijn."

'Iedereen recht op privé-leven'
Hij heeft de verschillende politieke partijen in de gemeenteraad van het onderzoek op de hoogte gebracht. "We willen het onderzoek zorgvuldig doen. Het heeft te maken met personen. Iedereen heeft recht op z’n privé-leven."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Liefdesrelatie met wethouder: topambtenaar Kerkrade weg
Parkstadgemeenten willen samen winkelleegstand te lijf
Kerkrade verhoogt potje voor zorg met een miljoen
Roda JC te laat met afbetalen huurschuld
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen