Overslaan en naar de inhoud gaan

Liefdesaffaire grote rol in uitkomen wangedrag agenten

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 9:46

Een geheime relatie tussen een politiechef en een ondergeschikte agent heeft een grote rol gespeeld bij het uitkomen van de verziekte werkcultuur op het politiebureau in Horst.

Dat blijkt uit onderzoek van De Limburger naar het verhaal rond het ontslag van vijf politiemensen en disciplinaire sancties van vier anderen.

Wangedrag
Tijdens het onderzoek naar de werksfeer op het politiebureau zijn 160 politiemedewerkers gehoord. Ook werden 236.527 WhatsApp-berichten gelezen, waaruit naar voren kwam dat er op het bureau pesterijen waren, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden.

Lees ook: Vijf politiemensen ontslagen vanwege wangedrag

De omschrijvingen van collega's liegen er volgens de krant niet om. Zo werd een leidinggevende een 'baggervette volgevreten scheelkijkende batsige trekzeug' genoemd en werd een agente in opleiding beschreven als 'misselijke vette stinktrut is het... die flikkeren we onder de bus', schrijft De Limburger.

Wangedrag
Uiteindelijk zijn na het rechercheonderzoek vijf medewerkers van de eenheid Horst-Peel en Maas ontslagen vanwege wangedrag. Vier andere agenten zijn teruggezet in rang, overgeplaatst of moeten overuren inleveren. Daarnaast zijn er disciplinaire maatregelen getroffen voor nog eens twee politiemedewerkers.

Lees ook: Burgemeester: 'Politiemedewerkers flink over schreef gegaan'

Waarnemend politiechef Inge Godthelp-Teunissen is vanzelfsprekend niet blij met haar collega's. "Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. Dat geldt voor al onze medewerkers. De gedragingen van deze medewerkers staan haaks op alles waar de politie voor staat", zei ze in juni.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen