Overslaan en naar de inhoud gaan

Liedjesmaker Dries Holten overleden

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 16:01

Zanger en liedjesmaker Dries Holten (84) is overleden. Hij is vooral bekend van het duo Sandra & Andres.

Samen met Sandra Reemer zong hij in 1972 namens Nederland op het Eurovisie Songfestival het nummer 'Als het om de liefde gaat'.

Bekend van
Minder bekend is dat de liedjesmaker voor het Venloosch Vastelaovesgezelschap Jocus meeschreef aan twee liedjes: Joetse Jatse, gezongen door Hannelore Winter en het liedje Hotel Bok. Holten werd als zoon van een Blerickse KNIL-militair in Indonesië geboren. Hij speelde in diverse bands en duo's. In Limburg woonde hij onder meer in Venlo, Tegelen, Baarlo, Panningen en de laatste jaren in Venray.

De zanger overleed aan kanker. De uitvaart vond onlangs in beslotenheid in Limburg plaats.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen