Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Liedjescultuur LVK: 'Venlo past daar misschien niet tussen'

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 17:27

Venlo staat niet in de finale van het LVK doordat Venlonaren niet massaal achter hun artiesten staan.

Op Facebook schrijft zangeres Christel van Rijn dat als je door de jury van het LVK niet in de top vijf staat geen schijn van kans hebt.

Stemcultuur
Christel stond met Quinn Warmerdam in de halve finale met het nummer vastelaovesbelaovers, maar kreeg niet genoeg stemmen voor de finale. Ze vindt dat de vastelaovendvereniging Jocus en Omroep Venlo weinig doen aan het veranderen van de stemcultuur.

De Trompetter
Ook artiesten Bram en Ruud bevestigen dat Venlonaren niet stemmen, maar dat is al sinds we de stembonnen uit de Trompetter moesten knippen, zegt Bram Holla. Volgens hem is de liedjescultuur bij het LVK ook veranderd en misschien passen die liedjes daar niet tussen, dat wil zeker niet zeggen dat de liedjes niet goed zijn.

Initiatief nemen
Volgens vorst van de vasteloavendvereniging Jocus, Roel Versleijen, is Venlo een muziekstad en zijn er heel veel mooie vastelaovendliedjes. "Wij geven zeker onze medewerking aan de liedjes, maar de artiesten moeten zelf het initiatief nemen. Het gaat om het liedje en om de artiest en niet om de stad of de vereniging", vindt Versleijen.

LVK-overwinningen
Holla benadrukt dat Venlo heel veel mooie LVK-overwinningen op hun naam heeft staan. "Het verschilt gewoon per jaar, we moeten het niet groter maken dan het is."

Bram en Ruud wonnen elf jaar geleden het LVK met de Kriebels.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen