Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Liedjescultuur LVK: 'Venlo past daar misschien niet tussen'

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 17:27

Venlo staat niet in de finale van het LVK doordat Venlonaren niet massaal achter hun artiesten staan.

Op Facebook schrijft zangeres Christel van Rijn dat als je door de jury van het LVK niet in de top vijf staat geen schijn van kans hebt.

Stemcultuur
Christel stond met Quinn Warmerdam in de halve finale met het nummer vastelaovesbelaovers, maar kreeg niet genoeg stemmen voor de finale. Ze vindt dat de vastelaovendvereniging Jocus en Omroep Venlo weinig doen aan het veranderen van de stemcultuur.

De Trompetter
Ook artiesten Bram en Ruud bevestigen dat Venlonaren niet stemmen, maar dat is al sinds we de stembonnen uit de Trompetter moesten knippen, zegt Bram Holla. Volgens hem is de liedjescultuur bij het LVK ook veranderd en misschien passen die liedjes daar niet tussen, dat wil zeker niet zeggen dat de liedjes niet goed zijn.

Initiatief nemen
Volgens vorst van de vasteloavendvereniging Jocus, Roel Versleijen, is Venlo een muziekstad en zijn er heel veel mooie vastelaovendliedjes. "Wij geven zeker onze medewerking aan de liedjes, maar de artiesten moeten zelf het initiatief nemen. Het gaat om het liedje en om de artiest en niet om de stad of de vereniging", vindt Versleijen.

LVK-overwinningen
Holla benadrukt dat Venlo heel veel mooie LVK-overwinningen op hun naam heeft staan. "Het verschilt gewoon per jaar, we moeten het niet groter maken dan het is."

Bram en Ruud wonnen elf jaar geleden het LVK met de Kriebels.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen