Overslaan en naar de inhoud gaan

Lidl gaat Limburgs hanenvlees verkopen

Geplaatst opmaandag 11 september 2017 - 7:10

Bij supermarktketen Lidl ligt binnenkort het vlees van Limburgse 'leghanen' in de schappen.

Het Venrayse bedrijf heeft een contract voor vijf jaar gesloten met de supermarkt, zo meldt De Volkskrant.

Leghaan
Pasgeboren haantjes worden normaal vergast en verwerkt tot dierenvoer. De fokkerij uit Venray gaat daar verandering in brengen. Daar worden de mannetjeskuikens in zeventien weken vetgemest om ze daarna als vlees te verkopen. Daarmee introduceren ze als het ware een nieuwe diersoort: de leghaan.

Redelijke prijs
Normaal geldt in de agrarische sector de regel dat kippen die geen eieren leggen en amper vlees opleveren niet economisch rendabel zijn. "Een haan is wel degelijk economisch rendabel te fokken", zegt pluimveehouder Ruud Zanders, een van de initiatiefnemers achter Kipster, tegen de krant. "Als de boer er maar een redelijke prijs voor krijgt."

Hanenburgers
Het bedrijf van Zanders, dat volgende week officieel wordt geopend, gaat hanenburgers aan Lidl leveren. "Die gaat ongeveer evenveel kosten als een biologische kipburger", zegt Zanders.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen