Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtstoet in Beek boos over 'dronken' inspecteur

Geplaatst opzondag 8 januari 2017 - 20:57

De organisatie van Lichtstoet Beek trekt fel van leer tegen de arbeidsinspectie. Die heeft overtredingen geconstateerd bij het opbouwen van het podium op de Markt.

De organisatie van de Lichtstoet werpt niet alleen de kritiek van de inspectie Sociale Zaken en Werk-gelegenheid (voorheen de arbeidsinspectie) verre van zich. Ook beticht ze de inspecteur van die inspectie die de overtredingen constateerde van 'dronkenschap'. Voorzitter Jules Stijnen zegt dat zijn organisatie een officiƫle klacht indient tegen de inspecteur.

Overtredingen
De arbeidsinspectie constateerde op
carnavalszondag 2016 tal van overtredingen met betrekking tot het gebruik van mobiele kranen, hoogwerkers en verreikers. Daarvan werd verslag gedaan in een brief aan het gemeentebestuur van Beek. Als die zaken bij de editie 2017 niet in orde zijn, kan de Lichtstoet worden stilgelegd en een boete worden opgelegd, waarschuwt de arbeidsinspecteur in de brief.

Dronkemansactie
Organisator Jules Stijnen vindt het onbegrijpelijk dat de inspectie zich pas tien maanden na het evenement meldt. Alle noodzakelijke papieren en rapporten zouden voorhanden zijn geweest. Maar de inspecteur zou zich helemaal niet hebben gemeld. Volgens Stijnen bleek uit navraag bij de inspectie dat de inspecteur zich niet had gemeld omdat hij 'had gedronken'. Stijnen spreekt van een 'schandalig optreden' en zelfs van een 'dronkemansactie'.

Bij de inspectie was niemand bereikbaar voor commentaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen