Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtstoet in Beek boos over 'dronken' inspecteur

Geplaatst opzondag 8 januari 2017 - 20:57

De organisatie van Lichtstoet Beek trekt fel van leer tegen de arbeidsinspectie. Die heeft overtredingen geconstateerd bij het opbouwen van het podium op de Markt.

De organisatie van de Lichtstoet werpt niet alleen de kritiek van de inspectie Sociale Zaken en Werk-gelegenheid (voorheen de arbeidsinspectie) verre van zich. Ook beticht ze de inspecteur van die inspectie die de overtredingen constateerde van 'dronkenschap'. Voorzitter Jules Stijnen zegt dat zijn organisatie een officiële klacht indient tegen de inspecteur.

Overtredingen
De arbeidsinspectie constateerde op
carnavalszondag 2016 tal van overtredingen met betrekking tot het gebruik van mobiele kranen, hoogwerkers en verreikers. Daarvan werd verslag gedaan in een brief aan het gemeentebestuur van Beek. Als die zaken bij de editie 2017 niet in orde zijn, kan de Lichtstoet worden stilgelegd en een boete worden opgelegd, waarschuwt de arbeidsinspecteur in de brief.

Dronkemansactie
Organisator Jules Stijnen vindt het onbegrijpelijk dat de inspectie zich pas tien maanden na het evenement meldt. Alle noodzakelijke papieren en rapporten zouden voorhanden zijn geweest. Maar de inspecteur zou zich helemaal niet hebben gemeld. Volgens Stijnen bleek uit navraag bij de inspectie dat de inspecteur zich niet had gemeld omdat hij 'had gedronken'. Stijnen spreekt van een 'schandalig optreden' en zelfs van een 'dronkemansactie'.

Bij de inspectie was niemand bereikbaar voor commentaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen