Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtspecialist in Panningen aan wieg beademingsapparaat

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 22:12

Stogger in Panningen, een bedrijf dat zich normaal gesproken bezighoudt met draadloos en energiezuinig licht, is met een initiatief gekomen voor een goedkoop te produceren beademingsapparaat. Daar is wereldwijd vanwege de coronacrisis veel behoefte aan.

De VentilatorPAL is volgens het Radboudumc-ziekenhuis in Nijmegen prima te gebruiken bij de behandeling van coronapatiënten.

Simpel
Daarnaast is de productie simpel en goedkoop. Het apparaat zou 370 euro moeten kosten. En het zou ook voor niet-medisch personeel makkelijk te gebruiken zijn.

Testfase
De VentilatorPAL is ontworpen door de open source community, waar Stogger dus het voortouw in heeft genomen. Het Radboud-ziekenhuis werkt samen met het bedrijf FreeBreathing aan de vervolgstap, de ontwikkeling en de productie van het apparaat. Het zit nu nog in de testfase en ligt op schema voor certificering in Nederland en Spanje.

Productie
De initiatiefnemers hopen op steun het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de productie van de eerste duizend exemplaren.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen