Overslaan en naar de inhoud gaan

'Lichtflitsen en rondvliegend materiaal door vuurwerkbom'

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 16:27

De schrik zit er goed in bij de bewoners van het pand waar woensdagavond een vuurwerkbom door de brievenbus werd gegooid in Urmond. "Overal zag ik lichtflitsen en rondvliegend materiaal."

Dit vertellen de bewoners. Bij het incident raakten de hond en een van de bewoners gewond.

Opgeschrikt
Het was tegen 23:00 uur toen een bewoner van het pand naar de keuken liep om een boterham voor zijn vriendin te maken. "De hond sloeg aan", vertelt de bewoner, die net als zijn vriendin anoniem wil blijven. "Ik liep richting de voordeur en deed de deur naar de gang open en toen was het boem."

Lees ook: Vuurwerk in brievenbus gegooid: hond en baasje gewond

Lichtflitsen
De bewoner vervolgt: "Ik ben gelijk met de hond naar buiten gerend, maar daar was niemand meer te zien", aldus de man. Samen met zijn schoonvader en buren zijn ze nog in de buurt op zoek gegaan naar de daders, maar zonder enig resultaat.

Video: L1

Kinderen
Het koppel heeft geen idee waarom net bij hen een vuurwerkbom door de brievenbus werd gegooid. "Ik ga ervan uit dat het gewoon baldadigheid is geweest" zegt de man. Hij heeft geen goed woord over voor de daders: "Het zijn gekken, niet normaal dit". "Het had zoveel erger kunnen aflopen", zegt zijn vriendin. "Ik ben blij dat de kinderen sliepen, ik moet niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als ze toevallig in de gang waren."

Gewond
De man heeft verwondingen aan zijn lip en aan zijn hand overgehouden aan het incident. De hond heeft in een van zijn achterpoten een snee van acht centimeter zitten.

De politie is donderdagmiddag gestart met een buurtonderzoek.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen