Overslaan en naar de inhoud gaan

'Lichtflitsen en rondvliegend materiaal door vuurwerkbom'

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 16:27

De schrik zit er goed in bij de bewoners van het pand waar woensdagavond een vuurwerkbom door de brievenbus werd gegooid in Urmond. "Overal zag ik lichtflitsen en rondvliegend materiaal."

Dit vertellen de bewoners. Bij het incident raakten de hond en een van de bewoners gewond.

Opgeschrikt
Het was tegen 23:00 uur toen een bewoner van het pand naar de keuken liep om een boterham voor zijn vriendin te maken. "De hond sloeg aan", vertelt de bewoner, die net als zijn vriendin anoniem wil blijven. "Ik liep richting de voordeur en deed de deur naar de gang open en toen was het boem."

Lees ook: Vuurwerk in brievenbus gegooid: hond en baasje gewond

Lichtflitsen
De bewoner vervolgt: "Ik ben gelijk met de hond naar buiten gerend, maar daar was niemand meer te zien", aldus de man. Samen met zijn schoonvader en buren zijn ze nog in de buurt op zoek gegaan naar de daders, maar zonder enig resultaat.

Video: L1

Kinderen
Het koppel heeft geen idee waarom net bij hen een vuurwerkbom door de brievenbus werd gegooid. "Ik ga ervan uit dat het gewoon baldadigheid is geweest" zegt de man. Hij heeft geen goed woord over voor de daders: "Het zijn gekken, niet normaal dit". "Het had zoveel erger kunnen aflopen", zegt zijn vriendin. "Ik ben blij dat de kinderen sliepen, ik moet niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als ze toevallig in de gang waren."

Gewond
De man heeft verwondingen aan zijn lip en aan zijn hand overgehouden aan het incident. De hond heeft in een van zijn achterpoten een snee van acht centimeter zitten.

De politie is donderdagmiddag gestart met een buurtonderzoek.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen