Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichte stijging aantal verkeersdoden in Limburg

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 6:41

Het aantal dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen in Limburg is in 2020 licht gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

In totaal kwamen er vorig jaar 53 mensen om het leven. In 2019 waren er nog 52 dodelijke slachtoffers, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Landelijke cijfers
Ondanks de kleine stijging in Limburg, is het aantal verkeersdoden landelijk gezien wederom gedaald. In 2020 kwamen 610 mensen na een verkeersongeval om het leven, tegenover 661 een jaar eerder. Dat is het laagste aantal sinds 2015, zo concludeert het CBS.

Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers daalde het sterkst onder inzittenden van auto's en nam alleen toe onder fietsers.

Lockdown
Het was vanaf half maart minder druk op de Nederlandse wegen, onder meer omdat veel mensen thuiswerkten en er nauwelijks toeristen op de weg waren. Toch lag het aantal verkeersdoden in de perioden van de lockdown (23 maart tot en met 19 april) hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de verkeersintensiteit veel lager was. Dat geldt ook voor de zomermaanden (15 juni tot en met 12 juli) en de periode vanaf november (2 november tot en met 29 november).

Een verklaring hiervoor heeft het CBS niet.

Andere provincies
In Noord-Brabant viel het hoogste aantal dodelijke slachtoffers, maar het aantal verkeersdoden is er ook het sterkst gedaald. In 2020 vielen daar 99 dodelijke verkeersslachtoffers, tegen 142 in 2019 en 150 in 2018. In

Zeeland, Groningen en Friesland nam het aantal verkeersdoden juist toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen