Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lichte stijging aantal faillissementen in Limburg

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 10:25

In Limburg zijn in 2018 iets meer bedrijven failliet verklaard dan het jaar daarvoor.

Daarmee ligt het aantal faillissementen in deze provincie iets hoger dan in 2017, toen de rechtbank nog het bankroet van 218 bedrijven uitsprak.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het statistiekenbureau hield daarbij eenmanszaken die failliet gingen buiten beschouwing.

Zuid-Limburg
Die stijging in Limburg is geheel te wijten aan Zuid-Limburg, waar het aantal faillissementen steeg van 99 in 2017 naar 111 vorig jaar. In Noord- en Midden-Limburg daalde het aantal bedrijven en instellingen dat niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen juist.

Trend
De stijging in Limburg gaat in tegen de landelijke trend. In heel Nederland lag het aantal faillissementen deze eeuw nog nooit zo laag als afgelopen jaar. In totaal 3.144 bedrijven werden in 2018 door de rechtbank bankroet verklaard.

Het aantal faillissementen in Limburg laat de afgelopen jaren wel een dalende tendens zien.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen