Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lichte stijging aantal faillissementen in Limburg

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 10:25

In Limburg zijn in 2018 iets meer bedrijven failliet verklaard dan het jaar daarvoor.

Daarmee ligt het aantal faillissementen in deze provincie iets hoger dan in 2017, toen de rechtbank nog het bankroet van 218 bedrijven uitsprak.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het statistiekenbureau hield daarbij eenmanszaken die failliet gingen buiten beschouwing.

Zuid-Limburg
Die stijging in Limburg is geheel te wijten aan Zuid-Limburg, waar het aantal faillissementen steeg van 99 in 2017 naar 111 vorig jaar. In Noord- en Midden-Limburg daalde het aantal bedrijven en instellingen dat niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen juist.

Trend
De stijging in Limburg gaat in tegen de landelijke trend. In heel Nederland lag het aantal faillissementen deze eeuw nog nooit zo laag als afgelopen jaar. In totaal 3.144 bedrijven werden in 2018 door de rechtbank bankroet verklaard.

Het aantal faillissementen in Limburg laat de afgelopen jaren wel een dalende tendens zien.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen