Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichte aardbevingen in Klimmen en Hoensbroek

Geplaatst opzondag 11 april 2021 - 18:48

In Klimmen en Hoensbroek hebben zondagmiddag twee lichte aardbevingen plaatsgevonden.

Dat meldt het KNMI aan het ANP.

Zeven kilometer
De krachtigste beving was in Klimmen. Rond 15:00 uur vond daar een beving plaats op een diepte van zeven kilometer. Volgens het KNMI had de beving een kracht van 1 op de Schaal van Richter. In Hoensbroek deed zich daardoor een ook een beving voor met een kracht van 0,6.

Meerdere aardbevingen
Afgelopen donderdag liet het KNMI al weten dat er in de nacht van woensdag op donderdag al acht lichte aardbevingen hadden plaatsgevonden. Die bevingen varieerden van een kracht tussen de 1 en 1,8 op de schaal van Richter. Rond Voerendaal waren er zes bevingen, en verder waren er bevingen in Heerlen en Hoensbroek.

De oorzaak van de bevingen heeft volgens het KNMI te maken met platentektoniek, het schuiven van aardplaten ten opzichte van elkaar. Een andere mogelijke oorzaak is 'opkomend mijnwater', maar seismoloog Läslo Evers benadrukte dat dat nog hypothetisch is.

Lees ook: Acht lichte aardbevingen in Zuid-Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen