Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichte aardbeving in Noord-Limburg

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 23:04

Noord-Limburg is maandagavond getroffen door een lichte aardbeving.

Het epicentrum daarvan lag vlakbij America, meldt het Duitse seismologisch instituut in Bensberg. Dat meetstation is onderdeel van de universiteit van Keulen.

Net voelbaar
De beving rond 18:20 uur had een kracht van 2,0 op de schaal van Richter. Daarmee kan de aardbeving in een enkel geval gevoeld worden, maar zullen slechts weinig mensen in de gaten hebben dat het om een aardbeving gaat.

Peelrandbreuk
De beving zelf vond plaats op een diepte van 5,4 kilometer. In de bodem onder Noord-Limburg loopt de Peelrandbreuklijn. Dat is dezelfde breuk die in 1992 verantwoordelijk was voor de aardbeving die in de omgeving van Roermond veel schade aanrichtte.

Zuid-Limburg
De aardbeving bij America volgt op een reeks lichte aardbevingen in de omgeving van Heerlen. Die werden veroorzaakt door de Feldbissbreuk, die een stuk zuidelijker loopt.

Lees ook: De aarde beeft rond Heerlen: vier vragen en antwoorden

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen