Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lichte aardbeving in Noord-Limburg

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 23:04

Noord-Limburg is maandagavond getroffen door een lichte aardbeving.

Het epicentrum daarvan lag vlakbij America, meldt het Duitse seismologisch instituut in Bensberg. Dat meetstation is onderdeel van de universiteit van Keulen.

Net voelbaar
De beving rond 18:20 uur had een kracht van 2,0 op de schaal van Richter. Daarmee kan de aardbeving in een enkel geval gevoeld worden, maar zullen slechts weinig mensen in de gaten hebben dat het om een aardbeving gaat.

Peelrandbreuk
De beving zelf vond plaats op een diepte van 5,4 kilometer. In de bodem onder Noord-Limburg loopt de Peelrandbreuklijn. Dat is dezelfde breuk die in 1992 verantwoordelijk was voor de aardbeving die in de omgeving van Roermond veel schade aanrichtte.

Zuid-Limburg
De aardbeving bij America volgt op een reeks lichte aardbevingen in de omgeving van Heerlen. Die werden veroorzaakt door de Feldbissbreuk, die een stuk zuidelijker loopt.

Lees ook: De aarde beeft rond Heerlen: vier vragen en antwoorden

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen