Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtbaken MAA beschadigd: geen gevolgen voor vluchten

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 19:18

Maastricht Aachen Airport is zondagmiddag niet ongeschonden uit de storm gekomen.

Onder andere een lichtbaken naast de landingsbaan klapte door de harde windstoten om.

Gerepareerd
Het kapotte lichtbaken heeft volgens een woordvoerder geen gevolgen voor het vliegverkeer. "Door de wind komen de meeste vliegtuigen vanaf Beek aanvliegen. Het lichtbaken staat op de zuidelijke aanvliegroute", legt de woordvoerder uit. "De schade is niet erg groot, dus morgen kan alles gerepareerd worden."

Schade
Ook de gebouwen van het vliegveld liepen schade op. Van een van de daken waaide een stuk af en van een ander gebouw raakte de zijgevel beschadigd.

Jordanian
Ondanks de stevige wind hoefde er maar één vlucht uit te wijken naar een ander vliegveld. Een vliegtuig van Jordanian Airlines probeerde zondagmiddag tot drie keer toe te landen op MAA, maar moest uiteindelijk uitwijken naar Rotterdam Airport. Later op de dag kon het vliegtuig alsnog op Maastricht Aachen Airport landen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen