Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtbaken MAA beschadigd: geen gevolgen voor vluchten

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 19:18

Maastricht Aachen Airport is zondagmiddag niet ongeschonden uit de storm gekomen.

Onder andere een lichtbaken naast de landingsbaan klapte door de harde windstoten om.

Gerepareerd
Het kapotte lichtbaken heeft volgens een woordvoerder geen gevolgen voor het vliegverkeer. "Door de wind komen de meeste vliegtuigen vanaf Beek aanvliegen. Het lichtbaken staat op de zuidelijke aanvliegroute", legt de woordvoerder uit. "De schade is niet erg groot, dus morgen kan alles gerepareerd worden."

Schade
Ook de gebouwen van het vliegveld liepen schade op. Van een van de daken waaide een stuk af en van een ander gebouw raakte de zijgevel beschadigd.

Jordanian
Ondanks de stevige wind hoefde er maar één vlucht uit te wijken naar een ander vliegveld. Een vliegtuig van Jordanian Airlines probeerde zondagmiddag tot drie keer toe te landen op MAA, maar moest uiteindelijk uitwijken naar Rotterdam Airport. Later op de dag kon het vliegtuig alsnog op Maastricht Aachen Airport landen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen