Overslaan en naar de inhoud gaan

Licht weer aan bij 17.000 huishoudens na stroomstoring

Geplaatst opdinsdag 31 december 2019 - 18:55

Meerdere plaatsen in Zuid- en Midden-Limburg zijn op oudejaarsavond getroffen door een stroomstoring.

Het regende meldingen uit onder meer Sittard, Limbricht, Born, Urmond, Susteren, Nieuwstadt, Obbicht, Grevenbicht en Holtum.

Enexis
In totaal kwamen rond 18:30 uur zo'n 17.000 huishoudens zonder stroom te zitten. De storing is ontstaan op het hoogspanningsnet, dat beheerd wordt door TenneT. Daar viel zo'n 28 megawatt weg. Het midden- en laagspanningsnet, beheerd door Enexis, merkt daar echter de gevolgen van, zo meldt een woordvoerder.

Video: Track '88

TenneT
Rond 19:30 uur ging vrijwel overal het licht weer aan. Een woordvoerder van TenneT kon nog niet vertellen waar en waardoor de stroomuitval veroorzaakt werd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen