Overslaan en naar de inhoud gaan

Licht op groen voor nieuwe parkeergarage in Venlo

Geplaatst opwoensdag 29 november 2017 - 21:49

Venlo kan beginnen met de uitwerking van de plannen voor een nieuwe parkeergarage op het Arsenaalterrein.

De gemeenteraad heeft woensdagavond besloten om drie ton vrij te maken voor de verdere uitwerking van de plannen, zo meldt Omroep Venlo.

Op slot
Parkeergarage Arsenaal in Venlo ging in februari vorig jaar halsoverkop op slot, nadat bleek dat de bewapening van het beton niet veilig was. Afgelopen zomer werd de garage gesloopt. Later kwamen in Venlo ook ernstige problemen aan het licht bij de parkeergarage aan de Roermondsepoort. Ook die moest toen direct worden gesloten.

Lees ook: Onveilige parkeergarage in Venlo per direct gesloten

Aan de slag
Het is de bedoeling dat de nieuwe parkeergarage op het
Arsenaalplein in het Venlose centrum in oktober 2022 klaar is. De garage moet plek bieden aan drie- tot vierhonderd auto's.

De gemeente kan nu beginnen met de aanbesteding en de zoektocht naar een ontwikkelaar voor de nieuwe garage. Eind 2019 moet de eerste schop de grond in.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen