Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichamen omgekomen bemanning marinehelikopter terug

Geplaatst opzaterdag 25 juli 2020 - 7:14

Een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met aan boord de stoffelijke overschotten van Christine Martens uit Well en Erwin Warnies landt rond 13.00 uur op Vliegbasis Eindhoven. De bemanningsleden van een marinehelikopter kwamen bij Aruba om.

Na een korte ceremonie worden de lichamen van de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactisch coƶrdinator Erwin Warnies overgedragen aan de familie. Dat gebeurt in aanwezigheid van minister Ank Bijleveld van Defensie, haar staatssecretaris Barbara Visser en de Commandant der Strijdkrachten, Rob Bauer.

Lees ook: Top Defensie bij terugkeer slachtoffers helikoptercrash

Patrouille
De helikopter van het type NH-90 stortte zondagmiddag lokale tijd neer in zee. Dat gebeurde kort voor de landing op het marineschip Zr. Ms. Groningen. Het toestel keerde terug van een patrouille in opdracht van de kustwacht.

Niet gewond
Twee andere bemanningsleden overleefden de crash. Zij zaten niet in de cockpit, maar in het grote middengedeelte van de helikopter. Zij hebben geen fysiek letsel opgelopen.

Over de oorzaak kan Defensie nog niets zeggen. Het ongeval wordt onderzocht door de Inspectie van Defensie, de OVV en marechaussee.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen