Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichamen omgekomen bemanning marinehelikopter terug

Geplaatst opzaterdag 25 juli 2020 - 7:14

Een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met aan boord de stoffelijke overschotten van Christine Martens uit Well en Erwin Warnies landt rond 13.00 uur op Vliegbasis Eindhoven. De bemanningsleden van een marinehelikopter kwamen bij Aruba om.

Na een korte ceremonie worden de lichamen van de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies overgedragen aan de familie. Dat gebeurt in aanwezigheid van minister Ank Bijleveld van Defensie, haar staatssecretaris Barbara Visser en de Commandant der Strijdkrachten, Rob Bauer.

Lees ook: Top Defensie bij terugkeer slachtoffers helikoptercrash

Patrouille
De helikopter van het type NH-90 stortte zondagmiddag lokale tijd neer in zee. Dat gebeurde kort voor de landing op het marineschip Zr. Ms. Groningen. Het toestel keerde terug van een patrouille in opdracht van de kustwacht.

Niet gewond
Twee andere bemanningsleden overleefden de crash. Zij zaten niet in de cockpit, maar in het grote middengedeelte van de helikopter. Zij hebben geen fysiek letsel opgelopen.

Over de oorzaak kan Defensie nog niets zeggen. Het ongeval wordt onderzocht door de Inspectie van Defensie, de OVV en marechaussee.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen