Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichamen omgekomen bemanning marinehelikopter terug

Geplaatst opzaterdag 25 juli 2020 - 7:14

Een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met aan boord de stoffelijke overschotten van Christine Martens uit Well en Erwin Warnies landt rond 13.00 uur op Vliegbasis Eindhoven. De bemanningsleden van een marinehelikopter kwamen bij Aruba om.

Na een korte ceremonie worden de lichamen van de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies overgedragen aan de familie. Dat gebeurt in aanwezigheid van minister Ank Bijleveld van Defensie, haar staatssecretaris Barbara Visser en de Commandant der Strijdkrachten, Rob Bauer.

Lees ook: Top Defensie bij terugkeer slachtoffers helikoptercrash

Patrouille
De helikopter van het type NH-90 stortte zondagmiddag lokale tijd neer in zee. Dat gebeurde kort voor de landing op het marineschip Zr. Ms. Groningen. Het toestel keerde terug van een patrouille in opdracht van de kustwacht.

Niet gewond
Twee andere bemanningsleden overleefden de crash. Zij zaten niet in de cockpit, maar in het grote middengedeelte van de helikopter. Zij hebben geen fysiek letsel opgelopen.

Over de oorzaak kan Defensie nog niets zeggen. Het ongeval wordt onderzocht door de Inspectie van Defensie, de OVV en marechaussee.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen