Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichamen helikoptercrash zaterdag naar Nederland

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2020 - 17:39

De lichamen van de beide bemanningsleden die zondag bij Aruba omkwamen toen hun marinehelikopter in zee stortte, komen zaterdag aan op Vliegbasis Eindhoven.

Dat meldt het ministerie van Defensie.

Ceremonie
Een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht brengt de stoffelijke overschotten terug naar Nederland. "Met een korte ceremonie worden ze overgedragen aan hun nabestaanden", aldus het ministerie.

Well
De 34-jarige vlieger Christine Martens uit Well en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies uit Bussum verloren het leven toen hun NH90 na een patrouille in zee crashte. Twee andere bemanningsleden overleefden het.

Lees ook: Limburgse helikopterpilote omgekomen bij crash

Oorzaak
De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De Inspectie Veiligheid Defensie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar het ongeluk. Ook de marechaussee is erbij betrokken.

Gezonken
De helikopter is gezonken. De zee ter plaatse is 2 tot 3 kilometer diep. De marine heeft geprobeerd de helikopter drijvende te houden, maar dat lukte niet door de ruwe zee en harde wind. Het bergen van het toestel was van groot belang voor het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen