Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichamen helikoptercrash zaterdag naar Nederland

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2020 - 17:39

De lichamen van de beide bemanningsleden die zondag bij Aruba omkwamen toen hun marinehelikopter in zee stortte, komen zaterdag aan op Vliegbasis Eindhoven.

Dat meldt het ministerie van Defensie.

Ceremonie
Een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht brengt de stoffelijke overschotten terug naar Nederland. "Met een korte ceremonie worden ze overgedragen aan hun nabestaanden", aldus het ministerie.

Well
De 34-jarige vlieger Christine Martens uit Well en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies uit Bussum verloren het leven toen hun NH90 na een patrouille in zee crashte. Twee andere bemanningsleden overleefden het.

Lees ook: Limburgse helikopterpilote omgekomen bij crash

Oorzaak
De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De Inspectie Veiligheid Defensie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar het ongeluk. Ook de marechaussee is erbij betrokken.

Gezonken
De helikopter is gezonken. De zee ter plaatse is 2 tot 3 kilometer diep. De marine heeft geprobeerd de helikopter drijvende te houden, maar dat lukte niet door de ruwe zee en harde wind. Het bergen van het toestel was van groot belang voor het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen