Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 9:57

De lichamen van de in Mali omgekomen militair René Zeetsen uit Hout-Blerick en Ernst Mollinger worden vrijdag rond 18:00 uur terug in Nederland verwacht. Zij overleden toen dinsdag hun helikopter neerstortte.

Ze komen aan op vliegbasis Eindhoven. Dat heeft Luitenant-kolonel Peter Grijspaardt donderdag gezegd.

Opgebaard
De 30-jarige kapitein Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Mollinger, liggen nu opgebaard in een ziekenhuis op de Nederlandse basis Kamp Castor in Gao, Mali. Daar wordt een speciale herdenkingsceremonie gehouden met collega's en vrienden van de slachtoffers. "We zijn druk bezig om ze een waardig afscheid te geven", vertelt Grijspaardt.

Draagploegen
Vrijdagochtend worden de kisten door militaire draagploegen overgedragen naar een Nederlands Hercules vliegtuig. In Eindhoven wordt een speciale herdenkingsdienst gehouden voor familie en collega's.

Op de basis in Gao is de stemming volgens Grijspaardt erg bedrukt. "Collega's zijn terneergeslagen'.'

Schietoefening
De Apache stortte dinsdagmiddag neer tijdens een schietoefening zo'n 47 kilometer ten noorden van Gao. Vermoedelijk gaat het om een ongeluk, maar dat wordt nog onderzocht. Hoe lang het onderzoek gaat duren is nog niet bekend. De crashsite wordt beveiligd door commando's.

Toestellen aan de grond
In afwachting van de uitkomst van het onderzoek blijven alle Nederlandse Apache-helikopters aan de grond. Dat is een standaardprocedure. Volgens Grijspaardt zal er een nieuwe helikopter worden ingevlogen om het gecrashte toestel te vervangen.

In Gao zijn de meeste van de 450 Nederlandse blauwhelmen gelegerd. Ze verzamelen en analyseren informatie voor de VN-missie.

Lees hier alles over de fatale helikoptercrash.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Defensie Mali René Zeetsen
Lichaam van omgekomen René Zeetsen vertrokken uit Mali
Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali
Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'
Minuut stilte voor militair René Zeetsen bij Venloop
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen