Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 9:57

De lichamen van de in Mali omgekomen militair René Zeetsen uit Hout-Blerick en Ernst Mollinger worden vrijdag rond 18:00 uur terug in Nederland verwacht. Zij overleden toen dinsdag hun helikopter neerstortte.

Ze komen aan op vliegbasis Eindhoven. Dat heeft Luitenant-kolonel Peter Grijspaardt donderdag gezegd.

Opgebaard
De 30-jarige kapitein Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Mollinger, liggen nu opgebaard in een ziekenhuis op de Nederlandse basis Kamp Castor in Gao, Mali. Daar wordt een speciale herdenkingsceremonie gehouden met collega's en vrienden van de slachtoffers. "We zijn druk bezig om ze een waardig afscheid te geven", vertelt Grijspaardt.

Draagploegen
Vrijdagochtend worden de kisten door militaire draagploegen overgedragen naar een Nederlands Hercules vliegtuig. In Eindhoven wordt een speciale herdenkingsdienst gehouden voor familie en collega's.

Op de basis in Gao is de stemming volgens Grijspaardt erg bedrukt. "Collega's zijn terneergeslagen'.'

Schietoefening
De Apache stortte dinsdagmiddag neer tijdens een schietoefening zo'n 47 kilometer ten noorden van Gao. Vermoedelijk gaat het om een ongeluk, maar dat wordt nog onderzocht. Hoe lang het onderzoek gaat duren is nog niet bekend. De crashsite wordt beveiligd door commando's.

Toestellen aan de grond
In afwachting van de uitkomst van het onderzoek blijven alle Nederlandse Apache-helikopters aan de grond. Dat is een standaardprocedure. Volgens Grijspaardt zal er een nieuwe helikopter worden ingevlogen om het gecrashte toestel te vervangen.

In Gao zijn de meeste van de 450 Nederlandse blauwhelmen gelegerd. Ze verzamelen en analyseren informatie voor de VN-missie.

Lees hier alles over de fatale helikoptercrash.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Defensie Mali René Zeetsen
Lichaam van omgekomen René Zeetsen vertrokken uit Mali
Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali
Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'
Minuut stilte voor militair René Zeetsen bij Venloop
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen