Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lichaam militair René Zeetsen terug in Nederland

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2015 - 18:13

De lichamen van de twee Nederlandse militairen die deze week sneuvelden in Mali, zijn aangekomen in Nederland.

Vrijdagmiddag om 18:00 kwam het militair vliegtuig aan op vliegbasis Eindhoven. De lichamen van kapitein René Zeetsen uit Hout-Blerick en luitenant Ernst Mollinger werden daar overgedragen aan hun families. Bij de plechtigheid waren ook Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert aanwezig.

Crash
De twee militairen kwamen dinsdagmiddag om het leven bij een crash met een Apache-gevechtshelikopter. De twee vliegers voerden op dat moment een schietoefening uit in Gao, Mali. Nederland doet met zo'n 450 militairen mee aan een VN-missie in het West-Afrikaanse land.

Herdenking
In Hout-Blerick werd woensdagavond een informele bijeenkomst gehouden om de 30-jarige Zeetsen te herdenken. De ontmoeting was in de kantine van voetbalclub HBSV, waar hij in het vierde elftal speelde. Zeetsen was al van jongs af aan lid van de vereniging.

Lees ook: Burgemeester Scholten diep geraakt door dood René Zeetsen

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Video: laatste eerbetoon aan omgekomen militair Zeetsen
Slachtoffer helikoptercrash Mali komt uit Hout-Blerick
Duizenden condoleances voor omgekomen helikopterpiloten
Onderzoeksteam naar Mali om oorzaak crash te achterhalen
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen