Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichaam Jürgen Conings gevonden vlakbij grens Stein

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 13:18

Het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings is in het Dilserbos, vlak over de grens bij Stein, gevonden.

Dat meldt het federaal parket, het Belgische Openbaar Ministerie.

Penetrante lijkgeur
Het Belang van Limburg meldde zondagmiddag dat burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik het lijk van Conings had gevonden. Tijdens het mountainbiken rook hij opeens een penetrante lijkgeur. Hij gaf de coördinaten door, waarop het onderzoek is gestart. Het federaal parket meldde eerder al dat de gevonden man zichzelf waarschijnlijk heeft doodgeschoten. Naar de doodsoorzaak wordt nog verder onderzoek gedaan.

De burgemeester van Maaseik vertelt in deze video hoe hij het lichaam heeft gevonden:

Video: L1

Zware wapens
De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij Grevenbicht, stal vorige maand zware wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. Zo nam hij onder andere anti-tank raketwerpers, automatische wapens en munitie mee. Conings zou het onder anderen op de Belgische viroloog Marc Van Ranst gemunt hebben.

Rugzak
Onlangs is in het Dilserbos ook de rugzak van de militair gevonden. Hier zat munitie en medicatie voor psychoses in. De afgelopen weken hebben de Belgische autoriteiten naar de militair gezocht in Nationaal Park De Hoge Kempen, nabij de Nederlands-Belgische grens. Het natuurgebied is twee keer eerder uitgekamd.

Lees ook: Medicatie voor psychoses gevonden in rugzak Jürgen Conings

Vindplek Jürgen Conings (20 juni 2021)
Beeld: L1

Opgelucht
Viroloog Marc van Ranst verblijft vanwege de bedreigingen aan zijn adres al weken op een schuiladres. De viroloog laat aan Belgische media weten opgelucht te zijn als blijkt dat het gevonden lichaam van Conings is. Ook zegt hij dat zijn gedachten uitgaan naar de nabestaanden. "Voor hen is dit bijzonder droevig nieuws, want zij verliezen een vader, een familielid of een vriend", aldus Van Ranst op Twitter.

Wake
De familie van de militair laat aan Belgische media weten dat er zondagavond een wake wordt gehouden. Deze zal om 20:00 uur plaatsvinden bij het gemeentehuis van Dilsen-Stokkem.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen