Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichaam Jürgen Conings gevonden vlakbij grens Stein

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 13:18

Het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings is in het Dilserbos, vlak over de grens bij Stein, gevonden.

Dat meldt het federaal parket, het Belgische Openbaar Ministerie.

Penetrante lijkgeur
Het Belang van Limburg meldde zondagmiddag dat burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik het lijk van Conings had gevonden. Tijdens het mountainbiken rook hij opeens een penetrante lijkgeur. Hij gaf de coördinaten door, waarop het onderzoek is gestart. Het federaal parket meldde eerder al dat de gevonden man zichzelf waarschijnlijk heeft doodgeschoten. Naar de doodsoorzaak wordt nog verder onderzoek gedaan.

De burgemeester van Maaseik vertelt in deze video hoe hij het lichaam heeft gevonden:

Video: L1

Zware wapens
De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij Grevenbicht, stal vorige maand zware wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. Zo nam hij onder andere anti-tank raketwerpers, automatische wapens en munitie mee. Conings zou het onder anderen op de Belgische viroloog Marc Van Ranst gemunt hebben.

Rugzak
Onlangs is in het Dilserbos ook de rugzak van de militair gevonden. Hier zat munitie en medicatie voor psychoses in. De afgelopen weken hebben de Belgische autoriteiten naar de militair gezocht in Nationaal Park De Hoge Kempen, nabij de Nederlands-Belgische grens. Het natuurgebied is twee keer eerder uitgekamd.

Lees ook: Medicatie voor psychoses gevonden in rugzak Jürgen Conings

Vindplek Jürgen Conings (20 juni 2021)
Beeld: L1

Opgelucht
Viroloog Marc van Ranst verblijft vanwege de bedreigingen aan zijn adres al weken op een schuiladres. De viroloog laat aan Belgische media weten opgelucht te zijn als blijkt dat het gevonden lichaam van Conings is. Ook zegt hij dat zijn gedachten uitgaan naar de nabestaanden. "Voor hen is dit bijzonder droevig nieuws, want zij verliezen een vader, een familielid of een vriend", aldus Van Ranst op Twitter.

Wake
De familie van de militair laat aan Belgische media weten dat er zondagavond een wake wordt gehouden. Deze zal om 20:00 uur plaatsvinden bij het gemeentehuis van Dilsen-Stokkem.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen