Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichaam gevonden bij zoekactie drenkeling Sevenum

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 13:24

Bij de zoekactie naar een drenkeling in de recreatieplas van vakantiepark De Schatberg in Sevenum is woensdagmiddag rond 12:30 uur een lichaam gevonden.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de identiteit van de gevonden persoon nog niet is vastgesteld. Het lichaam is hoogstwaarschijnlijk van de Poolse man, die zaterdagavond verdween en sindsdien werd vermist.

Begroeide bodem
Er is vijf dagen gezocht naar de drenkeling. De begroeiing van de bodem van het meertje bemoeilijkte de zoekactie naar de man. "Waarschijnlijk zat hij ergens in de planten net over het richeltje, waardoor ze hem net niet gezien hebben met sonar en andere apparatuur", zegt eigenaar Ronald Hoppzak.

Zaterdag zochten brandweerlieden eerst met waadpakken in ondiepe delen van de plas. Later werd een sonarboot ingezet. Sinds zondag werd er ook gezocht met politiehonden en een specialistisch duikteam.

'23-jarige Pool'
Volgens de campingeigenaar is de vermiste man 23 jaar en van Poolse komaf. Hij zat met zijn vriendin en haar familie in een bungalow op het park. "Het dregteam had er zelf op aangedrongen dat het hem vandaag wilde vinden", aldus Hoppzak. "Ze hebben echt gezegd: we willen hem voor de nabestaanden en ook het park boven water hebben."

De nabestaanden zijn aanwezig op het park en worden opgevangen. De zwemvijver kan na overleg met de politie weer open.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen