Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichaam gevonden bij zoekactie drenkeling Sevenum

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 13:24

Bij de zoekactie naar een drenkeling in de recreatieplas van vakantiepark De Schatberg in Sevenum is woensdagmiddag rond 12:30 uur een lichaam gevonden.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de identiteit van de gevonden persoon nog niet is vastgesteld. Het lichaam is hoogstwaarschijnlijk van de Poolse man, die zaterdagavond verdween en sindsdien werd vermist.

Begroeide bodem
Er is vijf dagen gezocht naar de drenkeling. De begroeiing van de bodem van het meertje bemoeilijkte de zoekactie naar de man. "Waarschijnlijk zat hij ergens in de planten net over het richeltje, waardoor ze hem net niet gezien hebben met sonar en andere apparatuur", zegt eigenaar Ronald Hoppzak.

Zaterdag zochten brandweerlieden eerst met waadpakken in ondiepe delen van de plas. Later werd een sonarboot ingezet. Sinds zondag werd er ook gezocht met politiehonden en een specialistisch duikteam.

'23-jarige Pool'
Volgens de campingeigenaar is de vermiste man 23 jaar en van Poolse komaf. Hij zat met zijn vriendin en haar familie in een bungalow op het park. "Het dregteam had er zelf op aangedrongen dat het hem vandaag wilde vinden", aldus Hoppzak. "Ze hebben echt gezegd: we willen hem voor de nabestaanden en ook het park boven water hebben."

De nabestaanden zijn aanwezig op het park en worden opgevangen. De zwemvijver kan na overleg met de politie weer open.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen