Overslaan en naar de inhoud gaan

Libéma investeert een miljoen euro in Zoo Parc Overloon

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2015 - 14:03

Zoo Parc Overloon krijgt nieuwe dieren en een flinke opknapbeurt. De nieuwe eigenaar Libéma investeert een miljoen euro in de dierentuin.

Binnenkort zullen er tijgers, pinguïns en kangoeroes in Overloon te zien zijn.

Nieuwe dieren
Tijdens de Paasdagen zijn de kangoeroes al te bewonderen. De zwartvoetpinguïns zullen vanaf mei hun verblijf bij het terras van het Zoo Parc bevolken. Vlak voor de zomer worden de tijgers verwacht.

Flamingo's
Eerder verhuisden onder andere al tien Chileense flamingo's en vier oestities (kleinste aapjes ter wereld) naar Zoo Parc Overloon. Zij kwamen van dierenpark Wissel in Epe over, nadat dit park gesloten werd.

Zichtbaar
Bovendien is Zoo Parc bezig met de renovatie van bestaande dierenverblijven. De ringstaartmaki's krijgen bijvoorbeeld een nieuw doorloopverblijf.

Door de renovatie aan de verblijven zijn de dieren ook veel beter zichtbaar voor het publiek. Die is van 30 procent vergroot naar ongeveer 95 procent.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Witte Tijger Dieren
Zoo Parc Overloon wil meer aantrekkelijke dieren
Otter Otters Dieren
Failliet Zoo Parc Overloon blijft open na overname
Zeldzame witte tijgers komen aan in Overloon
Otter Otters Dieren
Zoo Parc Overloon is failliet
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen