Overslaan en naar de inhoud gaan

Libanese kunstenaar wint prijs Bonnefantenmuseum

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 17:14

De Libanese kunstenaar Marwan Rechmaoui krijgt de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2019.

De tweejaarlijkse prijs voor eigentijdse kunst omvat 50.000 euro en een solotentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, in mei 2019.

Reliëfkunst
Marwan Rechmaoui (1964) maakt onder meer installatie- en reliëfkunst, geïnspireerd op de geografie en de culturele geschiedenis van Beiroet. Hij gebruikt beton, rubber, teer en glas. Er werd deze keer speciaal gekozen voor de Arabische wereld. Initiatiefnemer het Bonnefantenmuseum wil verschillende kunstgeschiedenissen over het voetlicht brengen en koos daarom eerder voor laureaten uit Latijns-Amerika (Laura Lima) en China (Cai Guo-Qiang).

Jury
De jury bestond uit onder anderen uit Zeina Arida, directeur van het Sursock Museum in Beiroet in Libanon, Frances Morris, directeur van het Tate Modern in Londen en Stijn Huijts, artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum.

Het Bonnefantenmuseum krijgt bij de prijs steun van het concern DSM en de provincie Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen