Overslaan en naar de inhoud gaan

Libanese kunstenaar wint prijs Bonnefantenmuseum

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 17:14

De Libanese kunstenaar Marwan Rechmaoui krijgt de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2019.

De tweejaarlijkse prijs voor eigentijdse kunst omvat 50.000 euro en een solotentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, in mei 2019.

Reliëfkunst
Marwan Rechmaoui (1964) maakt onder meer installatie- en reliëfkunst, geïnspireerd op de geografie en de culturele geschiedenis van Beiroet. Hij gebruikt beton, rubber, teer en glas. Er werd deze keer speciaal gekozen voor de Arabische wereld. Initiatiefnemer het Bonnefantenmuseum wil verschillende kunstgeschiedenissen over het voetlicht brengen en koos daarom eerder voor laureaten uit Latijns-Amerika (Laura Lima) en China (Cai Guo-Qiang).

Jury
De jury bestond uit onder anderen uit Zeina Arida, directeur van het Sursock Museum in Beiroet in Libanon, Frances Morris, directeur van het Tate Modern in Londen en Stijn Huijts, artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum.

Het Bonnefantenmuseum krijgt bij de prijs steun van het concern DSM en de provincie Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen