Tootsie (19) wint Limburgse dragverkiezing (19 sep 2021)

Winnaar dragverkiezing: 'Word nog geregeld uitgescholden'

De 19-jarige Robin Promma uit Landgraaf, alias Tootsi, mag zich een jaar lang Queen of the South noemen. De relatieve nieuwkomer liet daarmee vijf andere dragqueens achter zich en mag Limburg representeren in de landelijke verkiezing.

Thierry Baudet 12 sep 2021
Heerlense homo roept Thierry Baudet tot de orde

Heerlenaar Henk Offermans heeft zondagmiddag Forum voor Democatie-partijleider Thierry Baudet tot de orde geroepen, omdat die vorige week journalist Joost Vullings uitschold voor 'homo.'

queercare
Loket voor LHBTI+: 'Weinig aandacht voor in de zorg'

Het COC Limburg richt een online zorgloket voor LHBTI+'ers op genaamd Queercare. Bedoeling van het loket is om specifieke klachten die binnen deze groep vaak voorkomen, gerichter te behandelen.

IMG_2508-2048x1152
Sporting Heerlen eerste amateurclub die pride vlag uithangt

Homo-acceptatie in het voetbal is bij veel clubs een gevoelig onderwerp. Niet bij amateurvoetbalclub Sporting Heerlen: daar is de regenboogvlag voor de LHBTI gemeenschap gehesen.

FemkeKelly
Regenboogouders leggen lange weg af om gezin te stichten

Partners van gelijk geslacht met een kinderwens lopen tegen veel obstakels aan. "De mogelijkheden waren eigenlijk heel beperkt. Er waren heel weinig donoren door de lange wachtlijsten."

JPG
Aidar (27) moest vluchten vanwege zijn geaardheid

De Rus Aidar Ismagilov (27) vluchtte afgelopen jaar naar Nederland vanwege zijn geaardheid en het feit dat hij streed voor homorechten. Hij kreeg een huis in Limburg en hoopt hier als maatschappelijk werker lotgenoten te kunnen helpen.

JPG gaysoos 3 aug 2021
Gaysoos Roermond brengt oudere LHBTI'ers samen

Oudere LHBTI'ers voelen zich vaker eenzaam. In Roermond bestaat daarom sinds zes jaar een levendige gaysoos.

Dialect streektaal Limburgs leesplankje
Hae, zie, het: bestaat zoiets als genderneutraal Limburgs?

In de Nederlandse taal wordt er met horten en stoten gezocht naar genderneutrale woorden als aanvulling op het mannelijke hij en het vrouwelijke zij. Maar hoe moet dat als je thuis dialect spreekt?

stock lhbti COC Limburg homo lesbi biseksueel transgender intersekse
COC Limburg breidt uit naar Noord- en Midden-Limburg

COC Limburg wil de komende jaren gaan uitbreiden met locaties in Noord- en Midden-Limburg. De vereniging hoopt daarmee beter de belangen te kunnen behartigen van lhbti's in deze regio's.

Roze Zaterdag, Gay Pride, LHBTI, lesbiënnes (stock)
'Eindelijk poging om Roze Zaterdag naar Heerlen te halen'

De Partij voor de Dieren (PvdD) in de gemeenteraad van Heerlen is blij dat de gemeente Heerlen zich sterk gaat maken om Roze Zaterdag naar de stad te halen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten