Benny Lindelauf

Benny Lindelauf: 'Ik leef al een week als een popster'

Schrijver Benny Lindelauf uit Sittard krijgt de ene na de andere uitnodiging nadat hij vorige week de Woutertje Pieterse Prijs ontving.

Achterstanden onderwijs
Extra taallessen om achterstand door corona weg te werken

Basisschool De Zuidstroom in Venlo heeft de hulp van twee orthopedagogen ingeroepen om leerlingen te helpen met lezen. Vanwege de coronacrisis heeft een aantal leerlingen achterstand opgelopen.

Rick Vechel Dungeon Master
Video: Bordspel Dungeons & Dragons als leesmedicijn

Kinderen lezen steeds minder en vinden het ook steeds minder leuk. Daar hoopt Rick Vechel uit Sint Joost verandering in te brengen door kinderen het bordspel Dungeons & Dragons te laten spelen.

Bibliotheek boeken
Aantal mensen met biebpas daalt het hardst in Limburg

Het aantal Limburgers dat lid is van een bibliotheek is in 2019 gedaald naar 175.339. Een jaar eerder waren nog 195.344 provinciegenoten ingeschreven bij een bibliotheek. Dat is een daling van 10,2 procent.

Bibliotheek boeken
Bibliotheekaanbod schiet tekort in twee Limburgse gemeenten

In de Limburgse gemeenten Roerdalen en Mook en Middelaar schiet de bibliotheekvoorziening tekort.

Video: Voorleesmarathon in Maastricht (28 okt 2019)
Video: Voorlezen om laaggeletterdheid tegen te gaan

Lezen nóg leuker maken en laaggeletterdheid tegengaan: dat is het doel van een voorleesmarathon die maandag in Maastricht gehouden wordt.

Vijfjarige Jean-Pierre heeft eigen zwerfboekenstation

De vijfjarige Jean-Pierre Schoolmeesters uit Blerick is zijn eigen zwerfboekenstation begonnen.

Leer Limburgs dialect met leesplankje Aap-Noot-Mies

Je eigen dialect leren door middel van een leesplankje. Het kan vanaf zondag in het Museum Land van Valkenburg bij de expositie 'Aap-bis-zjwaam'.

Speciale bibliotheek geopend voor baby's en peuters

In de Roermondse wijk 't Veld is woensdag een bibliotheek geopend voor de allerkleinste, gevestigd in een basisschool.

Scholier Grubbenvorst naar finale voorleeswedstrijd

Sem Colbers gaat woensdag in Amstelveen proberen om nationaal voorleeskampioen te worden.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten