Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting zoekt 'hechte vriendengroepen' voor nieuwe tv-klus

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 9:54

Radio-dj Lex Uiting is voor zijn nieuwe tv-klus Lex Lokaal op zoek naar hechte vriendengroepen.

"Ik ga samen met hen op zoek naar bijzondere lokale verhalen", vertelt de Venlonaar aan 1Limburg.

Hechte vrienden
"Het is een ode aan het dorp, aan de streek", laat de dj in een oproep op Facebook weten. Uiting zit al midden in de opnames voor zijn programma, maar is nog op zoek naar een aantal hechte groepen. "Familie die bij elkaar in de straat woont, mooie buurtverenigingen of (te) gekke, rare vriendengroepen, laat een reactie achter." In elke aflevering staat een ander thema centraal.

Visuele ansichtkaart
Eerder liet Lex Uiting weten dat het programma een 'hersenspinsel van hemzelf is'. "Een keer bewust niet met de bril van de Randstedelijke hipheid waar we op tv telkens doorheen kijken; de jongens met de knotjes en de latte macchiato's. Het echte leven vindt misschien wel plaats in bijvoorbeeld Noord-Groningen. En we gaan die streken echt verkopen met mooie droneshots. Bijna als een visuele ansichtkaart."

Lees ook: Lex Uiting krijgt voor het eerst eigen televisieprogramma

Lex Lokaal gaat zes afleveringen krijgen en komt in september op de buis.

Lex Uiting is vrijdagavond om 17:55 uur te zien in het L1-programma Avondgasten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen