Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting zoekt 'hechte vriendengroepen' voor nieuwe tv-klus

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 9:54

Radio-dj Lex Uiting is voor zijn nieuwe tv-klus Lex Lokaal op zoek naar hechte vriendengroepen.

"Ik ga samen met hen op zoek naar bijzondere lokale verhalen", vertelt de Venlonaar aan 1Limburg.

Hechte vrienden
"Het is een ode aan het dorp, aan de streek", laat de dj in een oproep op Facebook weten. Uiting zit al midden in de opnames voor zijn programma, maar is nog op zoek naar een aantal hechte groepen. "Familie die bij elkaar in de straat woont, mooie buurtverenigingen of (te) gekke, rare vriendengroepen, laat een reactie achter." In elke aflevering staat een ander thema centraal.

Visuele ansichtkaart
Eerder liet Lex Uiting weten dat het programma een 'hersenspinsel van hemzelf is'. "Een keer bewust niet met de bril van de Randstedelijke hipheid waar we op tv telkens doorheen kijken; de jongens met de knotjes en de latte macchiato's. Het echte leven vindt misschien wel plaats in bijvoorbeeld Noord-Groningen. En we gaan die streken echt verkopen met mooie droneshots. Bijna als een visuele ansichtkaart."

Lees ook: Lex Uiting krijgt voor het eerst eigen televisieprogramma

Lex Lokaal gaat zes afleveringen krijgen en komt in september op de buis.

Lex Uiting is vrijdagavond om 17:55 uur te zien in het L1-programma Avondgasten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen