Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting wil vastelaovend een landelijk podium geven

Geplaatst opzondag 12 februari 2017 - 13:55

De nieuwe stadsprins van Venlo, Lex Uiting, wil vooral benadrukken dat hij een echte Venlonaar en vastelaovendsvierder is.

"Ik heb Venlo efkes verlaote, ik werk in Amsterdam en Hilversum. Ik bin hiel verleef op Suuske, ein ech Venloos maedje. We hebben nog gen blage, maar waat neet is.... kin nog kômme," voegt de stadsprins van Venlo er met een grote lach een toe.

Lees ook: Lex Uiting is stadsprins van Venlo.

"Ik heb de Vastelaovend van pap en mam met de paplepel ingekrege en ik bin van plan um det oëits auk weer door te gaeve", zegt de bekende presentator en radiomaker.

Thuis in Venlo
Samen met zijn adjudanten Dick en Martijn vormt Lex het Dreejspan in Venlo. Ondanks dat hij dus al jaren in Amsterdam woont, blijft zijn hart in Venlo. "De kins woëne en gaon euver de ganse waereld, maar de bliefs in dien hert altiéd thoés in Venlo en veul dich veural Venlonaer, want dao bisse gebaore en kumse vanaf. En de hoofs dich neet anders veur te doen as desse bis."

Landelijk podium
Verder heeft Prins Lex I grootse plannen voor dit jaar: "Zonder al te
veul te verklappe, weej gaon als Dreejspan probere um det oerlimburgse en Venlose vastelaovend geveul landelijk een podium te gaeve."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lex Uiting stadsprins van Venlo
Lex Uiting laat Ed Sheeran achter zich: nummer één!
Lex Uiting bestormt hitlijsten met nieuw nummer
Prins Lex Uiting verrast met gevoelig liedje
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen