Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting wil vastelaovend een landelijk podium geven

Geplaatst opzondag 12 februari 2017 - 13:55

De nieuwe stadsprins van Venlo, Lex Uiting, wil vooral benadrukken dat hij een echte Venlonaar en vastelaovendsvierder is.

"Ik heb Venlo efkes verlaote, ik werk in Amsterdam en Hilversum. Ik bin hiel verleef op Suuske, ein ech Venloos maedje. We hebben nog gen blage, maar waat neet is.... kin nog kômme," voegt de stadsprins van Venlo er met een grote lach een toe.

Lees ook: Lex Uiting is stadsprins van Venlo.

"Ik heb de Vastelaovend van pap en mam met de paplepel ingekrege en ik bin van plan um det oëits auk weer door te gaeve", zegt de bekende presentator en radiomaker.

Thuis in Venlo
Samen met zijn adjudanten Dick en Martijn vormt Lex het Dreejspan in Venlo. Ondanks dat hij dus al jaren in Amsterdam woont, blijft zijn hart in Venlo. "De kins woëne en gaon euver de ganse waereld, maar de bliefs in dien hert altiéd thoés in Venlo en veul dich veural Venlonaer, want dao bisse gebaore en kumse vanaf. En de hoofs dich neet anders veur te doen as desse bis."

Landelijk podium
Verder heeft Prins Lex I grootse plannen voor dit jaar: "Zonder al te
veul te verklappe, weej gaon als Dreejspan probere um det oerlimburgse en Venlose vastelaovend geveul landelijk een podium te gaeve."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lex Uiting stadsprins van Venlo
Lex Uiting laat Ed Sheeran achter zich: nummer één!
Lex Uiting bestormt hitlijsten met nieuw nummer
Prins Lex Uiting verrast met gevoelig liedje
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen