Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting uitgeroepen tot Carnavalist

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:09

Lex Uiting mocht bij het Televizier-Ring Gala dan wel niet in de prijzen zijn gevallen met Kinderen voor Kinderen, hij is wel mooi uitgeroepen tot Carnavalist.

Die eer kreeg hij woensdag toebedeeld door de Bond van de Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL).

Vasteloavesklassieker
De prijs is voor het eerst uitgereikt. "Het hoeft geen betoog wat deze sympathieke Lex heeft bereikt aan waardering voor het carnaval met zijn hit Nao 't Zuuje", schrijft de bond in een verklaring. De organisatie noemt het liedje van Uiting een sieraad voor de carnaval dat zou bijdragen aan een juist beeld van de vastelaovend.

Boodschapper als BN'er
De BCL is met 165 aangesloten carnavalsverenigingen de grootste van de Benelux. Jos Hessels zwaait officieel sinds woensdag de voorzittershamer, naast zijn burgemeesterschap van gemeente Echt-Susteren. Hij heeft de driejaarlijkse prijs in het leven geroepen om mensen te eren die veel voor carnaval betekenen. Over Uiting zegt hij dat de Venlonaar zich heeft ontpopt als boodschapper van de Limburgse vastelaovend in het Hollands laagland.

De prijs wordt op 18 januari persoonlijk overhandigd aan Uiting tijdens het 5x11-jarig jubileum van de BCL in Ool.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen