Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting uitgeroepen tot Carnavalist 2020

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:09

Lex Uiting mocht bij het Televizier-Ring Gala dan wel niet in de prijzen zijn gevallen met Kinderen voor Kinderen, hij is wel mooi uitgeroepen tot Carnavalist 2020.

Die eer kreeg hij woensdag toebedeeld door de Bond van de Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL).

Vasteloavesklassieker
De prijs wordt voor het eerst uitgereikt. "Het hoeft geen betoog wat deze sympathieke Lex heeft bereikt aan waardering voor het carnaval met zijn hit Nao 't Zuuje", schrijft de bond in een verklaring. De organisatie noemt het liedje van Uiting een sieraad voor de carnaval dat zou bijdragen aan een juist beeld van de vastelaovend.

Boodschapper als BN'er
De BCL is met 165 aangesloten carnavalsverenigingen de grootste van de Benelux. Jos Hessels zwaait officieel sinds woensdag de voorzittershamer, naast zijn burgemeesterschap van gemeente Echt-Susteren. Hij heeft de driejaarlijkse prijs in het leven geroepen om mensen te eren die veel voor carnaval betekenen. Over Uiting zegt hij dat de Venlonaar zich heeft ontpopt als boodschapper van de Limburgse vastelaovend in het Hollands laagland.

De prijs wordt op 18 januari persoonlijk overhandigd aan Uiting tijdens het 5x11-jarig jubileum van de BCL in Ool.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen