Overslaan en naar de inhoud gaan

Lex Uiting uitgeroepen tot Carnavalist 2020

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:09

Lex Uiting mocht bij het Televizier-Ring Gala dan wel niet in de prijzen zijn gevallen met Kinderen voor Kinderen, hij is wel mooi uitgeroepen tot Carnavalist 2020.

Die eer kreeg hij woensdag toebedeeld door de Bond van de Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL).

Vasteloavesklassieker
De prijs wordt voor het eerst uitgereikt. "Het hoeft geen betoog wat deze sympathieke Lex heeft bereikt aan waardering voor het carnaval met zijn hit Nao 't Zuuje", schrijft de bond in een verklaring. De organisatie noemt het liedje van Uiting een sieraad voor de carnaval dat zou bijdragen aan een juist beeld van de vastelaovend.

Boodschapper als BN'er
De BCL is met 165 aangesloten carnavalsverenigingen de grootste van de Benelux. Jos Hessels zwaait officieel sinds woensdag de voorzittershamer, naast zijn burgemeesterschap van gemeente Echt-Susteren. Hij heeft de driejaarlijkse prijs in het leven geroepen om mensen te eren die veel voor carnaval betekenen. Over Uiting zegt hij dat de Venlonaar zich heeft ontpopt als boodschapper van de Limburgse vastelaovend in het Hollands laagland.

De prijs wordt op 18 januari persoonlijk overhandigd aan Uiting tijdens het 5x11-jarig jubileum van de BCL in Ool.

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen